Mitt stall

Jag och min man flyttade till Kyrkedal Gård i maj 2015 och redan under sommaren började vi med renoveringen av ladan/det gamla stallet som fanns på gården. Det var för lågt i tak, ojämnt golv, gammal äcklig inredning och ett foderbord mitt i allt. Sen ville jag ju dessutom inte ha ett traditionellt stall med boxar, utan en lösdrift där hästarna kan gå in och ut ur stallet som de själva vill, så det fanns mycket att göra! Det är inte helt klart i skrivandes stund, och förvandlingen kan ni följa i bloggen, men här är ett par före- och efterbilder på hur det ser ut just nu!

Ja så här såg det alltså ut i maj 2015. Det fanns två boxar längst in samt en större gruppbox för får. Logen är rakt fram på andra sidan väggen, blivande sadelkammaren snett bakom till höger och blivande ligghallen är i bilden. Takhöjden här är 220cm ungefär.

IMG_2463

Och så här ser det ut i dagsläget. Ligghallen till vänster med öppning ut till hagen. Torkrum längst in till höger, innan den en box. Sadelkammaren är bredvid mig till höger, och spolspiltan till vänster. Vi har höjt taket nästan en meter, fått nytt golv gjutet och byggt inredningen själva.

IMG_2782

Spolspiltan.

IMG_2787

Sadelkammaren.

IMG_2775

På tal om sadelkammaren. Det var ett mjölkrum som såg ut så här:

IMG_2460

Innan vi förvandlade den till det här (skåpdörrar fattas):

IMG_5797-1 (dragen)

Och så torkrummet med täckeshängare, fodertunnor och garderober:

IMG_2348IMG_2349

Utsidan är icke att förglömma. Hålet där hästarna går in i sin ligghall har vi själva tagit upp, och vi har också grusat utanför så att hästarna kan stå torrt om hovarna och äta under den tiden på året inte gräset räcker till.

img_6390

Ja det var lite bilder på vårt fina stall! Fler hittar ni under kategorin ”Gården” och läs bloggen så kan ni följa oss vidare!