Alice f.1991

Alabama Lane, ”Alice”, är född 1991 e: Lane Court xx u: Indiana Rose. Hon är en  korsning mellan Fullblod och Tinker och är av färgen mörkbrunskäck.

Alice köptes in till min familj när hon var tre år gammal och är kvar hos oss än idag. Vi hade redan en ponny då men eftersom i princip hela familjen red räckte det snart inte till. Till en början var det min pappa och mina två äldre systrar som red Alice, men när systrarna flyttade på grund av studier på annan ort var det min tur att ta över Alice.

Alice har en alldeles speciell plats i mitt hjärta och kan knappt tänka mig ett liv utan henne. Eftersom jag endast var fem år gammal när vi köpte Alice kan man säga att vi har växt upp tillsammans. Jag var dessutom den första personen som någonsin satt på Alice, hon var då tre år gammal och stod inne i stallet hos uppfödaren och vi funderade på om vi skulle köpa henne eller inte. Att sätta upp lilla mig på oinridna Alice var uppfödarens sätt att visa att Alice, henne kunde man lita på.

Och det kan man.

Även om Alice har en hel del egenheter som vuxit fram med åren är hon en klippa som man kan lita på i nästan alla situationer och miljöer. De situationer man inte kan lita på henne, det är när hon blir ensam i ett litet utrymme. Alice avskyr att vara ensam inne i stallet och är högst motvillig till att åka transport.

Hon kan och har gjort det mesta genom åren! Hon hoppar, hon dressyrar, hon drar vagn och släde, hon går ponnyridning med småbarnen och hon är kramgo =)

I dagsläget är Alice 26 år gammal och gör inte något större ansträngande, men hon luffsar i skogen ett par dagar i veckan och kanske busar lite på ett gärde någon gång ibland.

1991

Fölis-Alice

1992

Alice 1år2007

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA2013

IMG_3490

Lucas & Alice

2014

IMG_9471

IMG_2088

IMG_1583

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s