Sagan om Casper

Det var en gång en ung och lovande persilja som kallades för Adam. Adam var en av de sista persiljorna i sin kull som såldes och han kunde nästan inte behärska sin glädje när ett ungt par valde ut just honom. Han hade i hela sitt korta liv drömt om att få hjälpa till att göra mat extra god och han blev inte besviken. Det unga paret hackade ner några av hans delikata blad i en förträfflig Stroganoff. Tyvärr varade inte hans lycka länge då han dog när paret åkte iväg och lämnade honom utan vatten i flera dagar.

När paret kom hem från sin resa verkade de inte ha lärt sig något av sitt misstag, de slängde ut Adam och så kom Basil in i deras liv. En grönskande basilika med minst lika höga ambitioner som Adam. Basil dog. När paret åkte på resa och lämnade honom utan vatten i flera dagar.

Casper är en koriander som skakar av fruktan varje gång han blir lämnad ensam, tänk om de inte kommer tillbaka? Han har hört blommorna viska om kryddväxterna som varit före honom och han kan bara önska att han inte ska behöva gå samma öde till mötes. Hittills har han mått bra, han har fått en fin kruka, en plats i ljuset och tillräckligt med vatten. Det är bara att vänta och hoppas..

2 tankar på “Sagan om Casper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.