Filipstad

Under onsdagen och en lång torsdag var jag i (vid) Gåsgruvan i Filipstad och jobbade tillsammans med tre andra. I detta kalkbrottet tillbringade vi ett antal timmar uppe på en limpformad hög med sorterad kalksten (fraktionen 15-150mm). Här öste vi ner en slurry av CaO blandat med vatten i olika rör ner i högen, det gick ut på att, efter några månader, se hur slurryn rör sig och lägger sig/stelnar bland stenarna i högen. Detta är ett (typ) fullskaligt försök för att i framtiden kunna använda samma metod på varphögar, man vill hindra spridning av försurat vatten och även neutralisera vattnet med den basiska slurryn. Typ!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.