USA-resan

Som de flesta av er redan vet kommer jag och Axel att flyga till USA den 4:e oktober. Det är en kurs i skolan som heter Utomnordisk Geologi och består alltså av, som namnet antyder, geologi utanför Norden. Kursen består av två delar; den första delen är tre veckor lång och är en resa till USA, den andra hälften består av ett projektarbete som kommer att redovisas i USA (berättar om sitt projekt vid rätt destination, exempelvis ett arbete om Grand Canyon) och vi kommer även skriva en mångsidig rapport och en detaljerad dagbok över resans gång. (Geologisk dagbok alltså, inte ”idag åt jag jättegod frukost”).

Vi flyger alltså från Göteborg till Denver via Frankfurt den fjärde oktober. I stora drag kommer resan innefatta Rocky Mountains, Salt Lake, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite och San Francisco. Där slutar resan och man flyger hem till Göteborg igen. MEN! Efter resan är det bara rapportskrivning som gäller i nån vecka eller två och när vi ändå är i USA har jag och Axel bestämt oss för att stanna kvar, eller närmare bestämt flyga vidare till Hawaii och stanna där i en dryg vecka. Vi har nu fixat både flyg och boende på Hawaii och resan ser ut på följande sätt:

När våra klasskompisar tar flyget hem till Göteborg hoppar vi på ett flyg till Hilo på Big Island. Vi bor på ett trevligt vandrarhem i åtta nätter, hyr en bil och utforskar ön och vulkaner och annat spännande. Efter dessa åtta nätter flyger vi till Honululu och kollar in Oahu i en och en halv dag (två nätter) innan vi flyger tillbaka till San Francisco och några timmar senare flyger vi hem till Göteborg igen. Datumet för hemresan är 1:a november men på grund av tidskillnad och en himla lång resa är det 2:e november när vi landar i Göteborg.

3 thoughts on “USA-resan

  1. men hallå…..

    Nu har ni ansvar för ett stackars litet djur….

    Ni kan ju inte bara lämna Katla vind för våg……

    fast…. å .. andra sidan passa på och ha en kul resa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.