Rock Springs

Så vad har hänt sen sist?

I går morse befann vi oss i Steamboat Springs och efter att ha tittat på stinkande, icke-vulkaniska, varma källor bara några hundra meter ifrån motellet åkte vi vidare genom detta stora och häftiga land. Vi har sett väldigt mycket sandstenar (till Axels förtret, han vill se RIKTIGT berg) och lärt oss att rabbla alla namnen utantill i den rätta åldersordningen (Park City Formation-Carmel Formation-Entrada Formation-Curtis Formation-Morrison Formation-Cedar Formation-Dakota Formation-Frontier Formation. Eller nåt liknande!!!).

I går eftermiddag anlände vi till Dinosaur National Monument och efter att vi, lyckosamt, satt upp tälten på en campingplats åkte vi ut på en tur i området. Vi tittade bland annat på lite petroglyfer från indianerna och även en häftig canyon, Box Canyon. Där fick vi även höra en berättelse om en kvinna (Josie?) som hade bott i nästan hela sitt liv själv, i närheten av canyonen och bland annat använt den som en naturlig inhägnad för sina kreatur.

Tillbaka till tälten lagade vi pasta med köttfärssås på Trangia-köket och efter att ha värmt oss några timmar framför brasan kröp vi in i vårt lilla tält och sov ganska bra iallafall. Mitt i natten kom regnet.. Och efter det kom snön… Vi vaknade till en vit värld och någon enstaka plusgrad. Turligt nog var dagens första stop inomhus, så vi hann både tina och torka. Vi var nämligen på ett museum i Dinousaur National Monument och tittade på riktigt fina fossiler efter de där stora reptilerna som gick omkring här på jorden för ett par år sedan (i geologers perspektiv).

Snön var ett faktum större av dagen och det blev inte så många stop eftersom vi helt enkelt inte kunde se nåt! Tråkigt, men inte så mycket att göra åt.. Tack vare detta och blåst och kyla hamnade vi på ett motel även idag. I Rock Springs är det alltid kallt, har vi hört. Om vi hade tältat här idag så hade vi varit den första exkursionsgruppen någonsin 😉

I morgon är det en ”tugga-mil-dag och vi kommer att campa en bit utanför Salt Lake City! Där ska det vara lite drygt 10 plusgrader så där ska vi nog kunna sätta upp vårt tält igen!

Så en sammanfattning: Vi har lämnat hurtiga Colorado, kört igenom kulliga Utah och nu är vi på ett motel i ödsliga Wyoming. Axel har även lyckats klämma sina fingrar i en bildörr, men tydligen passade fingrarna perfekt där i dörren så han fick bara en liten skråma och en lätt svullnad. Han lämnade även sin hatt utanför tältet igår, så den har tillbringat hela dagen i bilen framför värmefläkten =) Jag har inte gjort nåt dumt alls, så klart!

22 bilder från dessa två dagar! (Av hittills 404 st)

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 tankar på “Rock Springs

  1. Det verkar vara ett hårt liv att vara Axels hatt 🙂
    Sverige kommer att verka varmt när ni kommer tillbaka!
    Skodde Alice i fredags och det gick uatn större problem. Bara stackars Johan som blev superallergisk av att sitta i fikarummet, hade glömt bort att det bor en katt där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.