Firepit Knoll

Dagens höjdpunkt nådde vi alldeles efter lunch idag när vi åkt in i Zion National Park. Vi skulle nämligen promenera (klättra) uppför en vulkan! Vulkanen, som är döpt till Firepit Knoll är en cindercone-vulkan på drygt 300m(?). Det är en så kallad ”engångsvulkan” så det finns alltså ingen som helst aktivitet där just nu. Men en gång i tiden (för bara 600 år sedan) hade den sitt utbrott och vi kunde se massa lavabomber i olika storlekar (och ja, vi har med oss en liten ”bomb” hem om ni vill se nån gång. Inte nämna på flygplatsen bara, att vi har en bomb med oss :P)

Det var rätt jobbigt att klättra upp på vulkanen, det var 25 grader varmt, molnfritt, nästan ingen vind och på grund av alla taggiga buskar på hela vulkanen var vi tvungna att ha på oss långbyxor och långärmat. Ganska brant var det också, det syns dock inte så bra på bilderna. Men vi var bra flåsiga och svettiga när vi kom upp iallafall, bra träning inför i övermorgon, då ska vi klättra upp ur en viss canyon.

Efter vår ”promenad” åkte vi genom Zion National Park och fick se på fantastisk utsikt bland alla de enorma sandstenar som finns här. Häftigt =)

Nu befinner vi oss på en camping i Kanab, i utkanten av Utah. Även här är det gratis internet, dock inte lika lyxiga toaletter och duschar på det förra stället. Klockan är halv tio på kvällen och vi sitter och spelar lite kort innan vi ska krypa in i våra tält för att sova. Det är kolsvart ute sedan några timmar tillbaka, men det är fortfarande 15-20 grader ute. Klockan åtta i morgon bitti åker vi härifrån och in i Arizona. Kommande kväll kommer vi att anlända till Grand Canyon, och hela fredagen går åt till att gå ner och upp ur canyonen.

Vi har även sett en liten buffelhjord idag =) Och i går såg vi pelikaner!

Några bilder från dagen: (Har även lagt upp gårdagens bilder i förra inlägget om ni inte sett dem)

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 tankar på “Firepit Knoll

  1. Fortfarande roligt att man kan hänga med, typ… 😉
    Om ni kan ta en bomb, då är det väl tillåtet att ta en pytte liten dinosaurie till mig… 😛

  2. Visst är han söt men han ser redan sliten ut. Klarar han några veckor till? Annars får vi byta. Jag har inte så mycket att göra för tillfället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.