Pigg häst

Även idag åkte jag och Axel till stallet tillsammans. Alice var sådär lagom smutsig idag så det tog en stund innan vi tog oss ut på banan. Till en början var hon ganska seg och inte så samarbetsvillig, lite stel och tjaffsig i munnen. Det lossnade lite efter en stund och hon jobbade hyffsat iallafall, om än lite tungt. Efter en stunds ridning galopperade vi några gånger över en upphöjd bom, och då vaknade gamla hästen minsann.. Galopperade på volt i båda varven och hoppade ”hindret”, red även en åtta och bytte galopp. Alice tyckte det var hur skoj som helst och tyckte att hindret skulle tas i maxhastighet. Funderar på om Alice kanske vill hoppa lite oftare, om hon tänder till såhär på ett 20cm högt hinder… Detta ledde iallafall till att jag styrde ut henne på spåret och sa ”jaja, men spring då.” YEHAA sa Alice och satte av, blev till och med ett litet litet bocksprång =)
Efter drygt ett varv saktade vi av, joggade lite och travade över bommen en gång innan jag skrittade av henne. Tokfia! I morgon blir det nog galopp i skogen, så får vi se om det finns mer energi som vill släppas loss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.