Fredag

Då var det fredag igen! Den inleddes men lite kornstorleksanalyser på skolan i förmiddags, vi har nu börjat att sikta våra prover för att sedan kunna göra en pipet-analys och så blir det såklart en massa räkning på det sen.

Vi hann dock inte jobba så länge idag eftersom vi (jag och Helena) skulle vara vid Skatås efter lunch och vara med ute i fält en stund inför nästa veckas kartering.

Det är sex grupper med tre studenter i varje grupp och dessa grupper har varsitt område runt Skatås där de under tre dagar nästa vecka ska jordartskartera. Idag har vi gått lite i området och tittat på olika saker som de ska känna igen och kartera; till exempel berg i dagen, morän, isälvsmaterial, torv och lera. Vi slutade dagen alldeles vid Härlanda Tjärn så jag hade lagom bit att gå hem sen!

Bild från när jag själv karterade i (ett regnigt) Skatås för tre år sedan.

Nu är jag hemma en stund innan jag ska till stallet, idag är det min tur att släppa in hästarna så det blir ett kvällsbesök idag. Har iallafall redan bestämt att Alice ska få en lugn skrittur idag efter gårdagens arbetsamma pass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.