En guldgruva!

Ny arbetsvecka med nya arbetsuppgifter! Denna vecka ska jag lägga lite krut på mitt examensarbete så jag är tillbaka i Gullspång och ska bo här i veckan.

I morse lämnade jag och Axel stugan i småland och efter att jag släppt av honom på jobbet i Gränna åkte jag vidare till Örebro. Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig hitta för information om Kvarntorpshögen där inne men jag hoppades på något iallafall. Efter att ha frågat om hjälp fick jag en hel lista med literatur som biblioteket har om Kvarntorp och dess industri. Jag valde ut några som lät intressanta och fick gå ner en smal spiraltrappa till magasinet där denna literatur höll hus. Efter en stund letande bland tusentals böcker, tidskrifter och annan literatur gick jag därifrån med fem intressanta titlar, mycket bättre och fler än jag hade förväntat mig!

Även i Kumlas bibliotek fann jag vad jag sökte, en del av dem var dock inte tillåtna att låna med sig hem, men jag fick med mig en bok därifrån iallafall; Sveriges Alunskiffer, 450 år.

Jag fick även lite andra grejer gjorda innan jag satte kursen hemåt. Eftermiddagen och kvällen tillbringades klistrad framför tvn då terrängdelen i OS i Fälttävlan gick av stapeln idag. Riktigt roligt att se och det svenska laget ligger nu på en tredje plats inför morgondagens avslutande hoppning, bästa svensk ligger på delad förstaplats (kan det bli mycket bättre?) och det finns även en svensk på sjunde plats. Kan bli spännande!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.