Prieska – Vosburg – Beaufort West

När vi lämnade Prieska började vi verkligen känna att resan led mot sitt slut och att vi närmade oss Kapstaden, även om vi hade många långa mil dit. Under fredagen körde vi inte så långt utan hade ett flertal lite längre geologiska stop innan vi var framme i Vosburg på eftermiddagen. Just denna dagen var det jag som körde vår minibuss och det var spännande vill jag lova! Vi körde nämligen nästan endast på sandvägar och lite här och där var det stora ”vattenpölar” som man helst inte ville stanna i! Ibland var det även mindre floder som korsade vägen som man måste köra igenom, men här brukade det vara lagt asfalt så det var inga problem. Vi lyckades iallafall klara oss igenom alla ler/vattenpölar utan att fastna, men bilarna var inte lika vackra efteråt! Det är faktiskt ganska roligt att susa fram på sandvägar =)

Iallafall, vi kom fram till Vosburg där vi övernattade på ett gammalt hotel där de aldrig sett så många människor som vi var samtidigt! De lagade god middag (grillat!) åt oss och vi fick även frukost innan vi åkte vidare nästa dag.

Lördagen därpå handlade inte så mycket om geologi, vi körde ganska omgående 24 mil till Beaufort West där vi skulle bo i en mycket vacker nationalpark; Karoo National Park. När vi var framme vid ettiden (?) hade vi resten av dagen ledigt och eftersom det fanns djur i nationalparken fixade vi fram en karta och gav oss ut på safari! Här fanns det nämligen både lejon, zebror och noshörningar, och det hade vi ju ännu inte sett!

Lejonen höll sig undan såklart. Tidigare i år fanns det åtta lejon, men en av dem blev biten av en Puffadder (orm) och den klarade sig inte, så nu var de bara sju kvar. Däremot fick vi se zebror och vi är ganska säkra på att vi såg två noshörningar riktigt, riktigt, riktigt långt bort!

Boendet i parken var väldigt fräscht och kändes nybyggt. Vi bodde sex stycken i varje stuga och hade kök och två badrum och en grill på altanen såklart!

Så här kommer en sån där bildbomb på djur igen, men det är sista djuren nu, det lovar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.