Jäst

Har just kommit hem ifrån stallet där Alice blev lite pysslad med samtidigt som hon fick äta lite hö, tror att höet var mest uppskattat! Hon är lite kass i magen fortfarande så igår när jag och syster var på Tre Hästar i Kungälv letade vi efter foderjäst som man kan ge om hästen är dålig i magen. Dock hittade vi bara 6kg-hinkar och riktigt så mycket ville vi inte ha. Så idag var jag i stället inne på Willys och köpte vanlig bakjäst, det ska tydligen fungera till och med bättre än foderjäst eftersom denna jäst är färsk (billigt är det också).

Tänkbart scenario inne på Willys:

Kassörskan: Vad trevligt, ska du baka idag?

Jag: Nej, min häst har diarré så jag ska mata henne med jästen.

Inte helt omöjligt faktiskt, med det hände inte tråkigt nog!

I alla fall, från och med i morgon ska Alice få smaka på jäst, hoppas hon gillar´t!

Oktober 2012

Förutom de rena täckena fick vi även med oss ett par vinterridhandskar och en sadelgjord från Tre Hästar. Bara nyttiga saker alltså! Alices nuvarande sadelgjord har spruckigt i kanterna nämligen och det vore ju tråkigt om hon fick skav efter den, så köpte en ny.

 

1 tanke på “Jäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.