Stalldag

Ojojoj vad tiden går fort när man är i stallet. Hovslagaren skulle komma vid ettiden så jag åkte till stallet vid elvatiden för att mocka lösdriften först och så kunde Alice få komma in och torka och äta lite under tiden.

Hovslagaren var lite sen idag så han var inte klar förrän bortåt halv tre. Alice fick då äta lite mera hö i en box medan jag sopade rent i stallgången och fixade. Klockan blev nog tre-halv fyra innan jag drog mig hemåt, finns alltid nåt att pyssla med och massa människor att prata med =)

Alice fick faktiskt täcke på sig idag och så blir det nog ett tag nu. Hon går runt och är konstant blöt och fuktig nu när det regnar hela tiden. Deras ligghall i hagen är superfin och har just fått fin panel på insidan, så man tycker ju att hon skulle gå in där när det regnar. Men icke. Hon (och alla andra hästar) står ute i regnet. Hon fryser inte men när hon är blöt hela tiden går det ju inte att borsta och det är inte så kul att sitta på henne då heller, plus att bakterierna trivs utmärkt. Så nu blir det täcke ett tag så troligtvis kommer jag raka bort lite av den där supertjocka pälsen i morgon eller en annan dag. Hjälper ju inte att hålla henne torr från regnet om hon svettas lika mycket inifrån… Men rakar inte bort all päls, bara en del.

Hon verkar piggare och gladare för tillfället iallafall, alltid något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.