1:a April

Det är verkligen fantastiskt vilka soliga dagar det har varit och idag var inget undantag!

Jag åkte till stallet i förmiddags och kom dit vid elvatiden ungefär. Då gick jag en lång promenad med sjuklingen Nemo tillsammans med två andra hästar och deras ägare som också ville ut och gå i det vackra vädret. Sen blev det lite mockning och slapp i solen innan Susanne kom vid ett ungefär.

Vi gjorde i ordning Alice tillsammans för lite dressyr i paddocken som var nysladdad dagen till ära. Jag blir inte riktigt klok på Alice faktiskt. När Susanne skrittade fram henne på grusvägen släpade hon benen efter sig och när vi gick in på ridbanan blev det inte bättre precis. Susanne kunde knappt få henne att trava så vi gick tillbaka till skritt en stund. Långsamt, långsamt fick hon lite mer energi och orkade jobba lite mer. Susanne tog då och galopperade några varv för att få igång henne lite mer vilket hjälpte lite grand. Vid det här laget var Susanne helt slutkörd (nästan i alla fall) så jag tog över.

Jag skrittade en stund först och började sedan trava i lite olika uppmjukande rörelser och gick sedan över i galopp. Och POFF så hade hästen hur mycket energi som helst och jag kunde göra nästan vad jag ville med henne. Vi gjorde några galopp-halt-skritt-galopp-övergångar och hon gjorde det såå bra! Hon riktigt sätter sig på rumpan och stannar så snyggt bara jag ger signalen och så trampar hon iväg i galopp utan större ansträngning och går så BRA däremellan! Älskar verkligen den här hästen när jag får henne att jobba så bra. Allt blir så lätt plötsligt.

Men det är så lustigt att hon är så dödligt uttråkad när vi börjar och sen när hon har kommit igång ordentligt så tycker hon att det är så roligt. Åldern som spelar roll kanske, lite segstartad sådär?

IMAG1294

Blir lite sugen på att dra iväg hästen på en liten dressyrtävling eller ”Pay&Ride”.. Kanske nåt att klura på..

Men först lite mer kondition och lite mer jämnhet i träningen. Det är ju inte varje dag hon är såhär fin i dressyren.

Lite mindre päls skulle inte skada heller. Alice blev svettig efter passet så vi svamlade av henne ordentligt och då såg såklart hästen ut såhär efter en stund:

IMAG1296

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.