Slottsbesök

Även idag hade vi en lite lugnare dag och tog lite sovmorgon innan vi åt frukost och åkte in till Castiglione för att kika på slottet som givit staden dess namn. Det var inte direkt något slott att se, utan mer lite ruiner och gamla rum som idag används som konferanslokaler eller liknande. Utsikten däremot var fantastisk och vi kunde till och med se vår stuga från slottet.

Efter slottsbesöket åkte vi vidare till grannstaden Ragazzo och smakade på glass, dagens smaker blev jordgubb och persika, inte alls så tokigt! Vi gick en liten sväng i staden innan glassen, men det fanns inte så mycket att se där så vi åkte direkt vidare när glassen var uppäten. Vi letade oss fram till en flod i närheten där vi bor och parkerade bilarna intill och gick för att kika. Vi fick tidigare under veckan höra att man kunde bada där så vi var lite nyfikna på det. Vattnet var dock iskallt (smältvatten från bergen) så de flesta av oss nöjde oss med att svalka fötterna. Jag slutade dock ganska snabbt med det då det visade sig finnas både blodiglar och ormar i vattnet. Hu! Hundratals söta grodyngel och lite fisk fanns det också, men dem kunde man ju beskåda på behörigt avstånd!

Nu på eftermiddagen har vi tagit det lugnt och Axel har lagat pasta hemma i vår stuga. I kväll är det sista kvällen här på Tenuta Madonnina åker vi vidare norrut mot kusten där vi ska åka färja över till Stromboli där vi ska stanna i två dagar. Inte så dumt va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.