Dressyrträning

I förmiddags red jag lektion för Sofia, på stallets största häst: Aragorn 177cm i mankhöjd (huvudet är typ 3 m.ö.h)och därmed den största hästen jag suttit på. Aragorn är bara fem år gammal och har inte gjort så jättemycket i sitt liv ännu, men idag har han alltså tränat dressyr med mig på ryggen!

Det blev ett riktigt styrkepass för oss båda, jag är verkligen inte van att rida en så stor och ”tung” häst. Alice må väga 600kg men hon har egen styrka och bärighet på ett helt annat sätt än den här unga hästen. När han blir trött eller när han inte riktigt jobbar som han ska så lägger han sig gärna lite i handen och släpar de milslånga benen efter sig och det krävs en hel del styrka i ben-rygg-armar för att få honom att bära upp sig igen. Kommer lätt ha träningsverk i morgon. Men vet ni vad, i morgon är jag stalledig och det ska faktiskt bli lite skönt efter dessa intensiva dagar.

Ser jag ut som en mygga på en älg eller vad tycker ni?

1 tanke på “Dressyrträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.