Fin häst!

Alice var riktigt trevlig att rida idag!

Hon fick komma in i stallet och äta lite hö medan jag borstade och lät henne torka upp lite. Det regnade ju lite här på förmiddagen så hon var lite fuktig i pälsen och lerig om tassarna. Sen packade vi på oss utrustningen och gick ut till paddocken som hade perfekt underlag efter morgonens regn.

Till en början var hon lite tråkig men efter en lång skrittuppvärmning med massa halter, igångsättningar och sidvärtsrörelser och lite joggning i trav blev hon faktiskt väldigt trevlig! Jag travade runt på en stor åtta och böjde igenom henne ordentligt i ”kurvorna” och gjorde övergångar i mitten. Då började hon plötsligt lyfta på fötterna och trampa på riktigt fint! Till och med Sofia sa efteråt att hon hade sett oss från huset och att det hade sett riktigt trevligt ut. Det värmer fint! Kanske hänger hon med ett tag till ändå den där gamla hästen jag har 😉

IMG_3124

Vi höll inte alls på länge, när hon blev sådär fin och avslappnad så lät jag henne jogga runt lite enkelt i lång och låg, men bärig, form och sedan skrittade jag av henne. Var en nöjd häst (och ryttare!) efteråt, så det kändes ändå bra att sluta såpass tidigt. I går blev det ju en ganska lång uteritt så det passade bra med ett uppmjukande dressyrpass idag. I morgon blir det nog en enkel skrittur och så kanske lite mer dressyr på söndag.

På tal om i morgon, då ska jag på ponnytävling! Ska bli hur skoj som helst, så nu får ni hålla tummarna för Vilma och ponnyn Jocke i morgon!

1 tanke på “Fin häst!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.