Jag hoppar Blondie

Som om vi inte var tillräckligt blöta efter hopptävlingen i söndags gav jag och Linda oss ut i paddocken och red Blondie. Det var dessutom jag som red, och Linda som stod på marken! Jag har bara ridit Blondie ett fåtal gånger förut, men denna dagen var nog den roligaste då jag fick hoppa henne lite.

Blondie är ganska annorlunda att rida och framför allt känns hon mycket större än Alice! Men det gick bra, lite klurigt att hoppa henne dock, då jag inte alls är van vid hennes hoppstil. Hon hoppar väldigt stort och ”katapult-aktigt”. Alice galopperar ju bara över hinder i den här höjden, men Blondie hoppar faktiskt. Både Blondie och Alice är rutinerade hopphästar och är väldigt duktiga på att själva bedöma avstånd fram till hindret. Skillnaden är dock att Blondie bromsar lite fram till hindret för att få rätt avstånd medan Alice ökar. Samma sak när de är ett ”halvt galoppsprång fel” så lägger Blondie oftast in ett litetlitet språng extra innan hon hoppar, medan Alice istället gör det sista språnget extra stort i stället. Så ja, nyttigt att rida andra hästar! Och roligt.

Om det regnade? JAPP!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.