Stall-fredag

Numera är jag stalledig på måndagar i stället för på fredagar så därför åkte jag direkt till stallet efter en intensiv arbetsdag. På vägen dit var jag lite tveksam till om det verkligen var en bra stall-fredag, det såg nämligen mer ut som en mysa-i-soffan-med-en-kopp-varm-choklad-fredag. Snön yrde, det blåste och minusgraderna var ett faktum. Men jag var sugen på att rida, inte bara en utan två hästar, så det var bara att bita ihop!

Alice är ju inte speciellt väderkänslig så jag började med henne. Jag sopade av henne snön, tog hovarna, tränsade och packade in oss båda i ett tjockt fleecetäcke. Barbacka såklart! Alice var lagom pigg bort från stallet och när vi vände hemåt blev hon superpigg. Så fort jag plockade upp tyglarna dansade hon på tvären, snön yrde kring hovarna och hon frustade om och om igen. När vi närmade oss en svag uppförsbacke gick det inte riktigt att hålla henne längre utan hon fick fräsa iväg i galopp; nästan ljudlöst över den snötäckta marken. Det är precis såhär vintern ska vara! =)

Digital StillCamera

Lindome, 2009

När Alice var omhändertagen fixade jag med lite stallsysslor och under tiden mojnade vinden och det slutade snöa. Jag tog in Zita när jag var klar och gjorde i ordning henne för lite dressyr i paddocken. Underlaget var prima, ett decimetertjockt lager snö ovanpå mjuk sand/grus! Lagom jobbigt att springa runt i! Zita och jag hade ett av våra bättre träningspass idag. Vi var helt själva i paddocken och det var helt tyst runt omkring oss, sådär tyst som det bara blir när landskapet är snötäckt. Lätt att fokusera på att arbeta! Tränade lite extra på galoppen idag, med fattningar och att hon skulle galoppera jämnt framåt, även genom kurvorna (utan att bocka och busa!) och hon har verkligen en riktigt härlig galopp emellanåt!

Digital StillCamera

Lindome, 2009

2 tankar på “Stall-fredag

  1. Sicka härliga kusar du har hand om, när du beskriver hur snön yr kring Alices hovar blir jag bara så sugen på att ta hem min häst å dra en repa i skogen ( en repa jag sannolikt inte skulle överleva, men what the heck u only live twice).

    goa fyrfotingar hursomhelst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.