Träning med Zita

Jag kom iväg i bra tid från jobbet idag så jag hann faktiskt mocka innan jag tog in och gjorde i ordning Zita inför kvällens dressyrträning. Skrittade och travade fram en stund innan det blev min tur. Chatrine har ju inte sett Zita förut så vi pratade lite kort först och sedan fick jag skritta och trava lite själv först så hon fick bilda sig en uppfattning innan vi drog igång. Chatrine tyckte att Zita var väldigt spänd till en början (vilket hon var); hon sprang med bakdelen indragen och ”knipandes”, ryggen sänkt och huvudet som en giraff ungefär! Inte så bra alltså!

För att lösa det här problemet fick jag först bara jogga runt henne i hela paddocken, rama in henne med bred handställning, ledande tygeltag och byta varv lite då och då. Sedan la vi in lite övergångar till skritt då jag fick släppa kontakten med hennes mun helt och hållet i övergången till skritt, och även när vi direkt satte igång till trav igen. Detta för att hon skulle bli ”tvungen” att bära sig själv och inte fuska och hänga i handen i stället. Vi travade även på lite mindre volter i bland för att verkligen böja igenom henne åt båda hållen.

Efter lite galopp och lite mera trav på volten släppte hon äntligen! Bakbenen trampade på fint, svansen lyftes, ryggen lyftes och jag fick ett härligt sug i tygeln. Här blev hon riktigt trevlig i traven och även i galoppen! Bensinen tog tyvärr slut väldigt snabbt här och hon orkade inte riktigt jobba på så fint så länge, men vi hann allt få en finfin känsla att ta med oss till nästa pass!

20140206-1

 

Nöjd och trött häst får lite mat efter passet.20140206-2F.d blåa benlindor.. Kladdigt var det i paddocken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.