Nöjd!

Jag är väldigt nöjd med gårdagens dressyrträning!

Jag kom iväg i bra tid från jobbet och hann gott och väl mocka lösdriften innan jag tog in Alice för att borsta och sadla. Det var fortfarande ljust när jag började rida fram så började på grusvägen där jag skrittade en stund och värmde henne sedan lite lätt i trav och galopp på halvlånga tyglar; så att hon bara fick bli lite varm utan krav men ändå att hon får bära sig lite själv och inte hänga i handen.
Sedan gick jag in i paddocken och värmde upp henne med lite högre krav i skritt och trav. Bitvis kändes hon lite seg så jag la även in lite galopp här, vilket jag inte brukar göra eftersom hon gärna blir lite springig och lång efter galoppen, men idag blev hon väldigt fin och fick lite mer bjudning.

När lektionen började var hon således redan ganska fin och vi hade ett riktigt bra utgångsläge. Vi gjorde mycket sidvärts idag i skritt och trav; vi började med framdelsvändningar runt en fyrkant i skritt och därefter red jag snett i genom i trav där jag flyttade henne mot spåret under andra halvan av diagonalen. Alice blir, som jag ofta säger, väldigt fin av dessa övningar och det blev hon även idag. Sen gjorde vi även en ny övning som riktigt fick Alice att få in bakbenen under sig; jag skrittade över ridbanan och gjorde en bakdelsvändning till vänster när vi ridit över medellinjen och när jag rakriktat igen gjorde jag en bakdelsvändning till höger så vi kom ut i samma varv som förut. Där tog jag trav direkt och travade runt så jag kom tillbaka dit jag började och gjorde två nya bakdelsvändningar i skritt. Bakdelsvändningarna gick riktigt bra och Alice blev som smör att rida! Så kort och ihop i kroppen och lätt i handen! Vi avslutade sedan med lite galopparbete med tempoväxlingar och jag fick även flytta henne lite undan skänkeln på den öppna delen av ena volten. Nyttigt!

IMG_5523

Väldigt rolig träning och det kändes som om vi tog ett steg framåt. Snart är det tillräckligt ljust också så jag kan släpa med mig Axel och få lite fotat också! Om han vill.. Jag var faktiskt hemma strax innan halv åtta igår kväll, men så somnade jag i soffan sen när vi tittade på Top Gear.. Så jag är inte den mysigaste flickvännen för tillfället. Får planera lite bättre i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.