Motorvägbygge

I tisdags var jag på studiebesök med jobbet igen, den här gången åkte vi fyra geologer till Ulricehamn för att se hur det går med bygget av den nya motorvägen (utbygge av väg 40). Speciellt intresserade var vi av tunneln som är utborrad ur berget, men även av materialet och de olika lagren i vägbanan.

Vi började vårt besök på Trafikverkets kontor inne i Ulricehamn där vi fick en liten introduktion och även se ritningarna över den nya motorvägen. Sjutton kilometer väg, med 13 broar (längsta 320m), en 400m lång tunnel och tre stora trafikplatser beräknas vara körbar under hösten 2015.

Vid niotiden satte vi oss i bilen och åkte ett par kilometer nordväst till tunnelbygget. Själva tunnlarna är klara (en för varje färdriktning), och nu pågår arbetet med bultning, förstärkning och portalbygge. När vi var nöjda här satte vi oss i bilen igen och följde den blivande motorvägen en bit åt Boråshållet. Än så länge är det inte så mycket till motorväg utan det var mest sten och grus överallt, men visst kunde man ana slutresultatet.

Det var hur som helst ett intressant besök, dock var vår guide aningens svårpratad och tystlåten så man fick dra lite för att få ur informationen.

Vid halv elvatiden var vi tillbaka i Ulricehamn och vi tackade för oss och satte kurs mot Borås igen, dock inte utan att ha stannat för en kort fikapaus =)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.