Uteritt!

Efter lunchtid idag tyckte vi att vädret verkade torka upp så jag och Axel tog på oss ridkläder och åkte till stallet tillsammans. Det hade nog varit bättre om vi hade väntat ett par timmar till, men, vem har dött av lite regn?

Hästarna var rena och inte alltför blöta så vi kunde sadla de båda relativt snabbt. Kaprifol var lite stissig idag, säkert på grund av vädret, men hon skötte sig ändå bra. Jag och Axel red upp första stigen i skogen, eller ja, vi tänkte det i alla fall. Alice ogillar den stigen skarpt då den är ganska brant så Axel lyckades inte övertala henne till att gå upp. Kaprifol ville såklart inte det heller så vi hoppade av och gick upp för stigningen. Det var nog lika bra egentligen, vi kom upp utan problem och kunde sedan hoppa upp på hästarna igen. Till en början gick jag och Kaprifol bakom Alice, men Alice är ju så fruktansvärt långsam i början av uteritten så vi gick faktiskt förbi efter en stund. Kaprifol var riktigt modig och lämnade Alice bakom sig med långa kliv, men det var bara bra för då fick vi träna på att stanna och vänta ibland vilket gick ganska bra. Lite då och då hade vi olika åsikter om vilket håll vi skulle gå åt men jag tyckte ändå att det gick ganska bra. Det var bra att kryssa fram mellan träden på stigar för då fick vi träna på att svänga lite hit och dit, samtidigt som det egentligen var rätt solklart åt vilket håll vi skulle.

Vi tog samma lilla skogsslinga som jag vid två tillfällen ridit Alice med Kaprifol som handhäst, så Kaprifol kände igen vägen vi gick på. När vi kom ut på grusvägen uppe i skogen fick även Alice upp farten så då skrittade vi på i raskt tempo. Kaprifol var lite på tå även här så nån gång hoppade hon till och föll in i trav, men det var inget som inte gick att stoppa efter några steg. Vi travade även en liten bit och även det gick bra.

När vi styrde ner i skogen igen på väg hemåt tog Alice täten och tempot var nu lagom för att Kaprifol skulle kunna gå avspänt ett par meter bakom hela vägen. Jag hoppade av när vi gick nerför den brantaste delen mot slutet, det var väldigt halt och slirigt efter allt regn. Jag hoppade dock upp igen (med Axels hjälp) när vi kommit ner på fast mark igen. Blev alltså flera uppsittningar idag, inte så dumt!

På sista grusvägen hem skrittade vi på långa tyglar i sakta mak, här blev Kaprifol även lite trött så det kändes som att det var en riktigt lagom runda för henne (är nog ca 2km, men mycket kuperad och mycket rötter och stenar att gå över).

Jag och Kaprifol

Det blev inga nya bilder idag, men vi såg ut såhär ungefär fast utan grimma, med regnjacka och så lägg till lite sämre väder också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.