I galopp

I vanlig ordning åkte jag till stallet efter jobbet idag, och som planerat var det ju Alices tur att komma ut och röra lite på sig idag medan Kaprifol fick vara kvar i hagen tillsammans med Imagine. Saga skulle ju egentligen följt med, men så blev det inte.

Alice var på ganska bra humör, speciellt efter att hon fick på sig tjusiga benlindor, och vi skrittade iväg mot travbanan. I söndags skrittade jag ju runt hela tillsammans med ett par från stallet, men idag skulle vi allt testa den ordentligt!

Det är bara en dryg kilometer bort till travbanan så vi var där relativt snabbt och Alice var således bra framskrittad och laddad för en snabbare gångart. Vi travade en liten bit först innan vi satte av i galopp! Helt perfekt underlag, mysig skog och inget annat än hästar som rör sig där! Vi träffade inte på några travhästar i full fräs, men tre ridande ekipage mötte vi längs den två kilometer långa travbanan. Alice var på ett väldigt tittigt humör i början, och tvärstannade för allt som dök upp bakom hörnen, men strax kom hon fram till att det ju var mycket trevligare att rulla på i en härlig galopp.

Eftersom Alice kondition inte är den bästa körde vi lite intervallträning idag och varvade korta galopper med skritt. Svettig blev hon såklart, men hon tuffade på bra hela vägen runt. När vi kom tillbaka till början av travbanan skrittade vi hem igen och Alice torkade bra på vägen hem så jag kunde släppa ut henne i hagen sen igen.

Vill ni också hänga med och galoppera!? Klicka HÄR!! Lite varning för sjösjuka dock och det blev ännu suddigare på datorn än i mobilen, men ni ser ju vilken underbar galoppväg =)

3 tankar på “I galopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.