Höstmörker

Ojoj vad mörkt det blir snabbt plötsligt, eller blev det ens ljust över huvud taget idag?

Jag var i stallet vid halv fem i vanlig ordning och jag gick direkt och hämtade hästarna i hagen och gick på en liten promenad med de båda. De verkade uppskatta promenaden, speciellt när jag stannade vid ett tillfälle och lät de beta grönt gräs i dikeskanten. Inte så ofta man kan göra det i slutet av oktober?

IMG_2893

Promenaden var inte så lång, men den innehöll en lång och seg uppförsbacke där hästarna fick skritta på ordentligt och så gick vi en bit i skogen där de fick lyfta på fötterna över rötter och stenar. Jag blev varm i kläderna i alla fall!

Hästarna fick gå ut i hagen igen när vi var tillbaka och så fixade jag mockning och fodret. Från och med idag går mina hästar i egen vinterhage, jag kände att det var dags nu när leran blivit djupare vid grindhålet till den stora hagen, samt att det inte längre finns något att äta i den stora hagen. Maten i lilla vinterhagen räcker nog inte så många dagar den heller, men nu får de frukosthö på morgonen och inom ett par dagar kommer de få frukosten i småmaskigt hönät så maten räcker lite längre. Det känns lite lyxigt att ha hästarna i egen hage, men självklart längtar vi alla till våren/sommaren då de kan gå ut i stora hagen igen allihopa. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.