Före regnet

Jag har jobbat hemifrån idag och passade på att rida Kaprifol tidigt i morse innan regnovädret och åskan drog in över Ornunga. Vi traskade bort till Viksgårdens paddock som var extra bra att rida på efter allt regn. Kaprifol var riktigt fin att rida idag och jag hittar fler och fler sätt att få henne att jobba bra och följa mig. Jag är extra nöjd med skritten idag faktiskt, den har tidigare varit lite svårpåverkad men nu fick jag henne att slappna av fint med lång hals. Även traven var bättre idag än tidigare och hon gick riktigt stadigt bitvis och hon höll i hop lite bättre i övergångarna och varvbytena.

Jag gjorde ett försök att introducera sidförande hjälper idag också och det gick förvånansvärt bra måste jag säga. Om det gick helt enligt skolboken är ju svårt att säga men Kaprifol fattade principen direkt och vi kunde gå ett par steg sidvärts några gånger i varje varv i skritt. Tur att jag inte planerar att sälja henne, det är ingen annan som kommer kunna rida henne sen när hon lärt sig mina påhittade hjälper. =)

Kaprifol var ganska så fotovänlig idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.