Regnig natt

Vid halv niotiden igår kväll kom katten in genom sin lilla lucka och hoppade glatt upp i mitt knä där jag satt i köket. Han var väldigt blöt och jag kom plötsligt ihåg att det skulle regna stora mängder hela natten och fortsätta pöla idag. Det är inte längre så varmt ute på nätterna så jag hade planerat att sätta på hästarna tunna regntäcken, men glömt bort. Tur att katten påminde mig, det var ju inte lite det skulle regna. Himla bra att ha hästarna hemma också, jag drog på mig skor och jacka och var ute i hagen med täckena på mindre än fem minuter. Hästarna kom långt bortifrån när jag ropade (läs: skramlade med en hink) och hade ännu inte hunnit bli speciellt blöta så det var bra tajmat med täckena.

Jag tittade till hästarna i morse och de var torra och goa under täckena som fick sitta kvar på. Det lär ju fortsätta pöla!

Här är två bilder på Kaprifol från i går när vi tränade ”att bli parkerad och stå kvar”. Alice är ju otroligt duktig på att stå där hon blir parkerad, om det beror på hennes lathet eller min fantastiska träning kan ju vara osagt. Kaprifol har varit helt oförstående ganska länge och tycker bara det är onödigt att stå stilla; hon vill antingen följa mig eller gå åt andra hållet där något roligare lockar. Men träningen går faktiskt framåt och jag kan numera få henne att stå stilla en liten stund i alla fall. I bland. Om hon är i rätt mood och om inget väldigt spännande lockar en bit bort.

IMG_6283 IMG_6290

1 thought on “Regnig natt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.