Sensommardag

Efter en lite småmulen förmiddag igår klarnade det upp och blev riktigt soligt och fint. När Susanne och barnen åkt hem gick jag och Axel ut till stallet för dagens arbete. Det var inte så tungjobbat idag utan vi hade bara planerat att mäta och avväga lite. Axel lånade med sig ett avvägningsinstrument från universitetet i fredags och det tog inte så många minuter att avväga stallet så att vi senare kunde räkna ut hur mycket betong det kommer att gå åt. Om man bortser från de gamla rännorna i golvet som vi fyllt med sten skiljer det cirka 6 centimeter mellan den högsta och den lägsta punkten på det nuvarande golvet i stallet (inte medräknat spolspiltan och sadelkammaren som ju ligger på en helt annan nivå). Inte så illa ändå!

Vi mätte även väggarna lite noggrannare och kom fram till att det är 125 kvadratmeter som ska gjutas med betong.

Hästarna var väldigt söta och höll oss sällskap under större delen av tiden vi grejade inne i stallet. Även de njöt av solvärmen.

Under resten av eftermiddagen fick Kaprifol lite motion och sedan grejade vi lite i trädgården. Vi drog upp resten av morötterna, vände på potatislandet och samlade in sista potatisen och även de sista lökarna fick komma upp.

Chiliplantorna har fått flytta in och vi har kastat bort ett par tomatplantor som sett sitt sista solljus.

Lite höstpyssel sådär! Ganska snart blev det middag och lite vila innan vi gick ut till stallet igen för att räkna och mäta lite till. I dag skickar vi iväg en stoor beställning innehållandes bland annat armering till golvet och material till boxväggarna och taket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.