Stallet tar form

Hej och hå vad vi har jobbat på! Trots sovmorgon har vi hunnit med mycket jobb i stallet. Jag började min dag med att måla andra lagret svart färg på stolparna och när det var klart fortsatte jag med att lasera plank. Axel fortsatte att slipa kanter och ytor på stålet (för att förhindra rost och så färgen fäster ordentligt). Efter lunch körde Axel vidare med stålet och när jag motionerat Kaprifol en runda i skogen målade jag slut på ena burken med lasyr till planket och gick då över till att måla hammarlack på det stål som Axel slipat färdigt.IMG_8635

Så körde vi på ett tag och till sist var allt stål slipat och snart var det även målat. Eftersom jag målade ett par stålprofiler redan igår hade de torkat tills idag, så därför kunde vi faktiskt avsluta den här dagen med att montera den första sektionen i stallet. Så roligt!

IMG_8668

Två hål borrades i golvet och profilen mot golvet blev pluggad och skruvad. Sen på med profilerna på sidorna och därefter matade vi på med fina, bruna plank. I slutet fick vi såga en planka längs mitten och när alla var på plats satte vi på den övre profilen och skruvade fast den. Klart!

Och så här snyggt blev det:

IMG_8675

Nu får allt som är målat under dagen torka tills i morgon, då kör vi vidare med ytterligare tre sektioner! De två sista sektionerna innehåller dörrar så där blir det lite mer stål som ska fixas till och annat pyssel. Sen ska ju Kaprifol på åktur också. =)

12 tankar på “Stallet tar form

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.