Detta mörker!

Nu är tiden kommen då jag får slå på helljuset både på vägen till jobbet och på vägen hem. Det som är lite extra krångligt är att vi har näst intill obefintliga lampor i stallet så det mesta blir lite tungjobbat och dystert på veckodagarna. Vi har lampa i sadelkammaren och en bygglampa upphissad i stallet, men det är allt. Det funkar, såklart, jag har på mig pannlampa mest hela tiden för att se om jag behöver fylla på vatten, om hästarna är hela, om de har bajsat i ligghallen. Och när jag ska ut och rida såklart. Nu har jag faktiskt inte ridit med pannlampa än, hästarnas motion har blivit lite lidande den senaste tiden eftersom mycket tid har lagts på stallet. Förhoppningsvis blir det lite mer tid över nu när hästarna kan komma in och det mest akuta är i ordning.

Kaprifol fick en promenad i skogen idag, med pannlampa såklart! Under resten av veckan ska jag försöka rida ut och tömköra lite på vår ridbana. Viksgårdens paddock som jag lånar ibland har tyvärr ingen belysning så ridningen där får inkräkta på de dagar jag kan rida medan det är ljust. Men det är ju för en kort period bara, snart är det julledighet och efter det dröjer det inte länge innan jag återigen kan rida i dagsljus efter jobbet! Det ju faktiskt bara 49 dagar kvar tills det blir ljusare igen, lite sjukt ändå! Till nästa mörkersäsong har vi förhoppningsvis en egen ridbana med belysning. =)

IMG_6925 Alice och Greta samsades inne i ligghallen medan jag hade Kaprifol inne i stallet. Så himla mysigt att hästarna kan komma in och ”vara med”!!IMG_6929Kvällens ”projekt” var att ställa ut två pallar med pallkragar på vår grusplätt. Där i får hästarna sitt hö nu i fortsättningen. Mindre spill och mindre kladd i hagen och inte behöver vi gå lika långt med höpåsarna heller. Men som sagt, det är mörkt så jag kan inte bjuda på några bilder som visar hur det blev!

3 tankar på “Detta mörker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.