Nytt

Kaprifol är numera inne på sin tredje egna sadelgjord. De allra första gångerna som jag hade sadel på henne fick hon låna Alices sadelgjord men den var ju såklart alldeles för lång, så jag köpte en fin lädergjord begagnad för ett bra pris. Men Kaprifol växte snabbt och breddade sig så gjorden blev då för kort. Jag sålde den, och köpte en annan. Även den begagnad och tio centimeter längre. Den var alldeles lagom, jag kunde enkelt spänna till första hålet och efter lite skritt var det inga problem att spänna ett och ibland två hål till.

Över sommaren har hon varit ganska rund om magen och sadelgjorden har varit tajt, men eftersom det inte är meningen att hon ska vara rund hela tiden har jag, i stället för att skaffat en ny, använt min gamla repgjord som är ett par centimeter längre.

Men nu är hon ju inte alls speciellt runt längre, och jag har ändå fått ta i från tårna när jag ska spänna lädergjorden till första hålet och det är ju inte riktigt meningen (hon blåser inte upp sig som en viss annan häst alltid gör).IMG_7036

Så nu har köpt ytterligare en sadelgjord på begagnatmarknaden, och den här är nog tillochmed den finaste hittils! Och jag kan dessutom sälja den för korta sadelgjorden för ungefär samma pris, det gillar jag.

IMG_7061

3 tankar på “Nytt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.