We’re back!

Efter en evighets lång paus med stallarbetet är vi nu igång igen! Min kurs slutade tidigare idag och även Axel kunde sluta vid den tiden så vi kunde ta oss iväg hemåt tillsammans. Vi stannade dock till på Byggmax innan och köpte en säck med murbruk och lite fler plank som ska klä in de resterande stolparna i stallet.

När middagen var uppäten (kycklingsoppa!) gick vi ut till stallet och sågade de nyinköpta planken i rätt längd och bredd och skruvade upp dem på stolparna. Detta betyder alltså att alla stolpar numera är klädda med brädor!IMG_7122

Om ni undrar varför den inre stolpen är naken och omålad är det för att den ju kommer hamna inne i väggen till torkrummet och därför inte behöver kläs in.

IMG_7124

I morgon ska de grundmålas och beroende på hur snabbt det torkar kanske de även hinner få lite svart färg på sig. Än är det ju ett par plusgrader så det fortfarande går att måla lite. Övriga planer för helgen är murning! Ett av ”hålen” i blivande torkrummet ska muras igen så att väggen mot den inre boxen blir hel. Detta borde ju dock gå på ett kick eftersom det är så lite som ska muras så efter det blir det full fart med slipning och ”polering” av stål. Det som tar längst tid i det här bygget helt klart =)

 

1 tanke på “We’re back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.