GHS dag 3 & 4 – Ankomster

I går började jag som sagt på GHS vid tretiden och precis då rullade de två första lastbilarna in på området och de första hästarna lastades av efter FEI´s passkontroll och hälsocheck. Åtta USA-hästar blev installerade i sina boxar och vi i stallgruppen hjälpte till att lasta ur lastbilarna, lasta alla grejer på våra vagnar och dra upp dem till stallet. Åtta hästar har mycket packning!! De tilldelades två extra tomma boxar för alla sina grejer och vi hjälpte även till att lasta in alla grejer där, och sen gick vi ner till lastbilarna och körde upp fler grejer. Minns inte hur många vändor vi gick! Vi hjälpte även till att städa ur lastbilarna och sen fick Shuttle Service lotsa chaufförerna till lastbilsparkeringen.

När de flesta USA-hästar anlänt kunde vi fortsätta jobba med det sista i stall 2 och 3 som nu var färdigbyggt. Det blev lite silvertejp, mattejp och plastficketejp för namnskyltar som sätts upp på boxarna:

IMG_0707

Och vi ställde även ut brandsläckare, satte upp skyltar för dessa och placerade ut soptunnor.

IMG_0708

I stall 3 finns det även en spolspilta, knappast för leriga ben dock!

IMG_0709

Detta ”pysslande” höll vi på med hela kvällen och vi blev nästan helt klara med de två sista stallen. Vid tiotiden gick alla hem förutom jag och Louise och en av stallcheferna. Vi gick igenom lite vad som eventuellt kunde hända under natten och vad vi skulle göra då och sen vid halv elva-tiden gick hon till hotellet och jag och Louise gick en trappa upp till vårt ”sovrum”. Louise har varit med i stallgänget länge och hade därför rätt bra koll. Vi misstänkte att det skulle rulla in ett par lastbilar under natten så vi förväntade oss att vakna av telefonen men det gjorde det faktiskt inte utan vi fick sova ända till halv sex då vår alarmet väckte oss. Fem minuter senare ringde telefonen och ett lass med hästar var på ingång! Bra tajming! Ytterligare USA-hästar anlände och när deras lastbil var tömd på hästar, grejer och skit kunde jag och Louise gå tillbaka till stallkontoret och äta frukost. Stallchefen kom inte långt därefter och snart fick vi även lite förstärkning i form av fler i stallgruppen. Jag fick då en liten paus från stallet och agerade Shuttle Service till en chaufför som skulle till centralstationen så jag fick låna en tjusig bil och fräsa runt lite i stan en stund.

IMG_0710

När jag kom tillbaka fick jag springa bort till stallet igen för att hjälpa till med bröderna Philippaerts lastbil. Här blev det lite strul då vakterna till stall 1 fortfarande inte hade kommit, och då får vi inte ställa in hästar i det stallet. Vi fick då rumstera om lite bland hästplaceringarna och ställa deras fem hästar i stall 4 i stället, där vi hade vakter. De hade dessutom tre ston och två hingstar, varav en av hingstarna inte kunde stå bredvid en annan häst, så det blev lite pusslande men vi löste det rätt bra. Hingsten fick stå längst in i stallgången med en ”tack box” (box med deras utrustning), bredvid sig.

IMG_0714

Snart anlände även van der Vleutens lastbild med fyra hästar, samt en ryska med sin dressyrhäst i en B-kortslastbil.

IMG_0718

Det rullade på ganska bra alltså, trots att alla förutom USA-hästarna hade ankomsttid tidigast klockan 13.00. Under morgonen fylldes nämligen lastgångarna med alla lastbilar in till mässan där alla utställare ska bygga upp sina montrar, de skulle vara klara till ett-tiden så att vi kan få lastgångarna till hästarna.

Eftersom det anlände hästar redan igår var det en del rörelse på bygget idag! En del hästar promenerades omkring eller joggades i framridningsarenan och groomar, chaufförer och enstaka ryttare spatserade runt och grejade i stallet. Roligt!

Klockan tio var egentligen mitt jobbpass slut med jag hjälpte till fram till lunch med lastbilarna som rullade in och sen efter att ha fått lunch strax innan tolv packade jag ihop mina grejer och gick mot bilen. Jag var lite sugen på att stanna kvar eftersom tisdagen är ”den stora ankomst-dagen” och lastbilar ska rulla in hela eftermiddagen och kvällen, men jag var också rätt trött efter att ha varit på plats i över tjugo timmar. Det är ju en jobbdag även i morgon så jag kände att det nog var bäst att åka hemåt. Blir kul att komma dit i morgon, då är de allra flesta på plats och det är även en uppvärmningsklass på kvällen så det blir lite action redan i morgon!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.