GHS dag 5 -Full rulle

Jag var på plats lite innan mitt pass började igår och gick då in i arenan och kikade på ryttarnas morgonträning en stund. Jag trodde det skulle vara veterinärbesiktning, men jag hade nog sett fel, morgonträningen var rolig att se den också!

IMG_0720

När mitt pass drog igång var det dags för pressvandring i stallarna och vi orangeklädda i stallgänget gick med som ”vakter” och såg till så att alla fotografer hängde med, ingen var i vägen och ingen petade på någon som man inte får röra. De hade även bestämt tid med Henrik von Eckermann (enda svensk i hoppfinalen) som snällt ställde upp på ett par bilder tillsammans med en väldigt fotovänlig häst. Det såg väldigt kul ut:

IMG_0730

Nu när de allra flesta anlänt är stallarna mycket mysigare och trevligare att gå i! Inte bara för alla hästar utan också för alla boxgardiner och utrustning som hänger framme.

IMG_0725IMG_0734IMG_0736

Många hästar har såklart sina maskotar på plats också! Och vissa hänger lite lustigt 😀

IMG_0737

Rolf-Göran Bengtsson har med sig två hästar, här nedan är Casall och till höger om honom står Paris.IMG_0739

Luddigare än luddigast!

IMG_0741

Vid sextiden gick jag och en till tjej och hämtade vår mat i restaurangen och tog med oss den in i arenan för att kika på lite hoppning. Hoppryttarna hade 90 sekunder själva inne i arenan och en enkel bana stod uppställd ifall de ville hoppa. Många hoppade hela banan, några bara några språng ofta inklusive tvåkombinationern och sen var det ett par stycken som ”bara red runt” under sin tid.

När hoppningen var klar åkte hindren ut och dressyrstaketet drogs fram, idag på morgonen är det nämligen dressyrryttarnas tid att ha enskild träning inne i arenan, innan showen drar igång vid tiotiden.IMG_0743

Jag slutade egentligen klockan 22 igår men tjugo minuter innan det fick vi samtal om att två lastbilar var på ingång och eftersom det bara var tre tjejer kvar utöver mig stannade jag kvar för att hjälpa till med dessa två innan jag åkte hem. Vi åkte då bort till grinden och hade den upplåst och öppen när första lastbilen rullade in. Vi hälsade dem välkomna, dubbelkollade så det var den ryttaren vi väntade på, kollade i papprena i vilket stall och box hästen skulle stå i och sen lotsade vi dem in på området med vår lilla gröna elbil. Innan urlastning kollade vi hästens pass, det var en av världscuphästarna och de måste vara vaccinerade inom sex månaders tid. Därefter lastades hästen ur, togs med till boxen och sen hjälpte vi till att köra bort grejerna dit. Vi hade bara mockningen kvar när nästa lastbil kom in så vi delade upp oss och två fixade mockningen och två åkte bort till grinden och släppte in nästa lastbil.IMG_0744

Den här lastbilen innehöll sex stycken hästar från Stutteri Ask och dessa ska medverka i Rolf-Göran Bengtssons avelsclinic under torsdagskvällen. De tillhör alltså inte tävlingshästarna utan ”showhästarna” och fick en egen avdelning i showstallet. Urlastningen gick snabbt och de hade inte med sig så mycket grejer (de åker hem direkt efter clinicen) så även denna lastbil var snabbt avklarad. De andra tjejerna fixade då så att lastbilarna kom bort till parkeringen och så gick jag och bytte om och tog mig hemåt.

Vi i stallgruppen parkerar på Valhalla grusplan, där även lastbilarna står. Svårt att se men hela vänsterraden är full av gigantiska lastbilar och på högerkanten står vanliga släp och B-kortslastbilar. Och bakom mig, lite till vänster stod min lilla mazda som tog mig hemåt!IMG_0746

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.