Gårdagen

Vår söndag blev inte helt enligt vår plan, men vi fick gjort en del trots att timmarna drog iväg ganska bra på förmiddagen innan vi rikigt kom igång. Stora planen för helgen var ju att bygga en dörr till torkrummet men vi ändrade vår design för dörren eftersom vi kom fram till att det var en dum design. Därför hade vi inte rätt material hemma så vi fick åka in en sväng till Alingsås och shoppa lite material.

Men vi har börjat i alla fall! Först fick dörrhålet lite brädor:

IMG_1114

Och sen lite fler brädor, sågade så där tjusigt så att dörren har något att stanna emot, samt en tröskel. Här är utsidan:

IMG_1136

Och här är insidan:

IMG_1135

Det ser ju faktiskt ut som ett riktigt dörrhål! Själva dörren är påbörjad lite smått, men det har jag inga bilder på.

Medan Axel har grejat med dörrhålet har jag måla inne i rummet. Det är en vit grundfärg ”inklusive kvistlack”, så det ska alltså målas en gång till med en annan (vit) färg lite senare. Jag har hunnit med att måla taket, den bakre väggen och hälften av de andra väggarna ungefär.IMG_1133

Det här lagret målning ska jag se till att få klart innan helgen. Planen för helgen blir ju sen att putsa lecablocken, det kommer nog göra stor skillnad för rummet tror jag! Blir roligt 🙂IMG_1134

Förutom detta har vi även monterat ihop vår hyvel vars motor åkt med till Axels arbetskamrat för felsökning då den slutat fungera. Det visade sig dock att det inte var hyveln som det var fel på utan det var en propp i stallet som gått som ställde till det hela 🙂 Så nu fungerar den igen!

I går kväll tog vi även en tripp till en granne ”på andra sidan skogen” och hämtade ett lass med små höbalar. Jag hade ju kallt räknat med att hästarna skulle kunna släppas ut i sommarhagen från och med 1:a maj och därför beräknat mängden hö fram tills dess, men det har växt ganska dåligt hittils så jag vill avvakta lite innan vi släpper hästarna på gräset, och då behövde vi lite mer hö. Passande nog hade då en granne massa nypressade småbalar till salu som vi kunde hämta redan igår. Vi fick även reda på att ytterliggare en granne (typ två gårdar bort) slår hösilage och gör storbalar som han sedan säljer, detta får ju undersökas och se om det kan vara något som kan passa oss till hösten sen nu när vi har lite fler hästar på gården. Det hade ju varit grymt smidigt att ha sin höbonde som granne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.