Ljusa kvällar

Åh vad skönt det är att återigen kunna lägga en timme eller två på stalljobb på kvällen efter jobb, hästarnas pyssel och middag. Det är ljust och det gör ju inte bara att det känns mer motiverande att jobba ute men det underlättar ju också en hel del eftersom vi inte har några lampor i stallet. Det gör ju dock att mina kvällsinlägg här på bloggen ibland blir lite lidande, men det får bli så ibland 🙂

Kaprifol fick en lite kortare runda ute i går och var pigg och glad och sig själv igen efter en period med trötthet i samband med brunst och nya hästar i hagen. Skönt! Mindre skönt är att hon fick ett skavsår på ena kronranden i fram av sina boots under ridturen igår. Jag vet inte om jag inte borstade rent henne ordentligt innan, eller om det kan vara att bootsen sitter lite lösare nu efter verkningen i fredags. Jag fick lite känslan av att de satt lite lösare nämligen.  Det får bli ridning utan boots nu ett par dagar så lilla skrapsåret läker och så får jag se vad jag kan göra för att det inte ska hända igen. Hon har ju en storlek mindre på bakhovarna så jag kan prova om de passar, samt att jag ska prova med ”strumpor” i fram och se om det kan hjälpa.

Efter Kaprifols runda, Alices ompyssling och kvällens middag gick jag och Axel ut och jobbade fram till klockan nio i stallet. Vi sågade till utsidans dörrlister som jag sedan betsade och jag betsade även fodret inne i dörren och Axel fortsatte att göra plugghål i dörren.

Här är en bild på de två reglarna som blir själva stommen på dörren mellan dessa kommer det sedan vara tre tvärslår som ska hållas ihop med hjälp av pluggarna och lim. I spåren kommer sedan skivorna och där i mellan kommer frigoliten. Jag tror att vi har två plugghål kvar att göra innan det är dags att gå vidare till nästa moment!

IMG_1156

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.