Promenad och lastträning

Idag har båda Alice och Kaprifol fått gå på promenad. Kaprifol sår ser lite bättre ut, det är dock relativt djupt på en punkt så det tar nog lite längre tid att läka än jag först trott. Hon är i alla fall inte längre halt så det går ju åt rätt håll i alla fall. Jag kollar tempen på henne varje dag samt sköljer såret med klorhexidin, i övrigt får det vara i fred så länge det inte blir värre.

Under kvällen har även jag och Rebecka tränat lastning, dock inte med någon av mina utan det är fuxpojkarna som har tränats. Först ut var Zack, Susannas häst som jag fick lov att träna lite med för att se om jag kunde applicera samma metod på honom som jag gjort på Kaprifol.

Eftersom det var första gången jag tränade honom, tog vi det långsamt och jag provade lite olika saker för att se var hans ”problem” satt. Han hade inga problem med att gå över rampen i sidledes till exempel, så det gjorde vi ett par gånger för att komma igång.img_3422

Att stå med framhovarna på rampen var heller inte så svårt, utan det var steget efter det som var lite jobbigare tyckte han.img_3436

Zacks metod för att slippa gå in i släpet var att dansa ut med vänsterbogen och försvinna ut bredvid släpet. Därför tog jag ett lite längre spö i handen för att peta lite på hans vänstra sida när han flöt iväg, för att få tillbaka honom till utgångspunkten. Så fort han var där jag ville ha honom lät jag honom vara i fred, och när vi stått stilla och vilat en liten stund bad jag honom antingen gå ner igen, eller upp ett steg till.

img_3439

Ganska snart, och så länge jag hade honom rak, var det inga problem att gå upp på rampen och när vi stod och vilade gick han självmant nåt steg framåt, för det var ju ändå ganska trevligt att stå där inne i släpet och ta det lugnt. När han själv backade ner fick han direkt gå upp igen och så fort han dansade iväg åt sidan fick han direkt gå tillbaka till det raka ursprungsläget, vilket gjorde det lite ”jobbigt” att vara utanför släpet och därför blir det en stor och trevlig skillnad att stå inne i släpet där man får vila och beröm.

img_3456

Ett par gånger kom vi så här långt:img_3465

Och efter första gången i det läget tog vi en paus och gick runt lite en bit bort från släpet innan vi gav oss på det igen. Sen kom vi ganska snabbt till läget ovan igen och då fick han stå där en liten stund innan jag bad honom att gå ut och sen slutade vi för idag. Rolig häst att träna och han lärde sig snabbt!

Sen var det den andra fuxens tur, men då var det Rebecka som höll i grimskaftet. Även Simon gjorde stora framsteg idag och kunde för första gången stå stilla inne i släpet utan att direkt backa ut igen. Jag var inte lika duktig på att fota som Rebecka var, så ni får bara en bild på Simon 😛 Och man ser att det inte är samma häst som ovan eftersom Simon har två vita bakben medan Zack bara har ett!img_3471

1 tanke på “Promenad och lastträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.