Mötet på Scandinavium

I torsdags kväll var jag återigen i en av lokalerna i Scandinavium, den här gången för första informationsmötet för Arenagruppen som jag ska jobba i under årets Göteborg Horse Show! Arenagruppen består i år av fem delgrupper varav fyra av grupperna är delade i ”hinder” och ”blommor”. Jag har hamnat i den femte gruppen som bara består av ”hinder”-människor vilket betyder att jag kommer hjälpa till att bygga hinder och dressyrstaket under tävlingarns gång. I min grupp är vi sju personer än så länge, men det kan tillkomma någon.

IMG_0798

Vi börjar vårt arbete lördagen den 18:e februari med att ta emot alla hinder och blommor som anländer till Scandinavium. Tävlingarna drar igång redan på tisdag i år och då börjar således även vårt arbete. Vad som man kanske inte tänker på är att det ofta är full aktivitet i arenan även innan och efter tävlingarna, på tisdagen till exempel börjar tävlingarna vid fyratiden, men redan under förmiddagen och lunchen är det träningstider för ekipagen som ska tävla senare i veckan, vilket betyder att vi funktionärer är på plats och bygger träningshinder mm redan då. På torsdag och fredag börjar tävlingarna 09.00 och inte nog med att en fullt utrustad hoppbana ska vara klar innan dess så ska dressyrhästarna träna 06.00 vilket betyder att klockan 06.00 ska dressyrstaketet + en mängd blommor finnas på plats. Sen ut med dressyrstaketet och in med hoppbanan så ryttarna kan gå banan innan nio då klassen startar! Ytterliggare ett moment som ska byggas upp är körningens bana, den ska finnas tillgänglig för kuskarna att titta på, på fredag kväll, efter att sista klassen är avgjord och alla besökare gått hem och lagt sig. Det blir en tuff vecka minst sagt! Jag har dock inte fått mitt schema ännu så jag vet inte exakt hur jag jobbar, men man jobbar inte hela dagar varje dag utan varierar lite med tidigt morgon, sena kvällar och heldagar.

IMG_0720

På lördagen innan ska vi även provbygga dressyrstaketet, på tisdagen är det ”emergency training” och på onsdagen ska vi bygga för veterinärbesiktning inne i arenan.

Vi får mat och tilltugg alla dagar som vi jobbar, och så får vi även kläder som vi ska ha på oss inne i arenan. I år är det Hööks som är huvudsponsor och vi fick en sneak peak på kläderna under mötet och de består av en marinblå piké, en cremefärgad kabelstickad tröja och en marinblå väst. Vi ska ha egna mörkblåa jeans och skor.

Förra årets kläder:

IMG_0719

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s