Snöblask

Eftermiddagens utlovade spöregn förvandlades till snö ganska lagom till att jag kom hem idag så det kändes rätt skönt att jag planerat in en vilodag för Kaprifol. Hon var nog ganska nöjd över det också. När jag närmade mig stallet såg det väldigt tomt ut i hagen, och det berodde såklart på att 75% av hästarna stod inne och kikade ut på vädret där utanför. Kaprifols täcke var inte ens blött, hon är en riktig liten myshäst den där!

IMG_5884

Alice var desto blötare. Hon går ju inte in i ligghallen när de andra står där inne, men det gick dock ingen nöd på henne. Hon stod under ett träd och var bara lite blöt längst ut på hårstråna och alldeles torr och go under. Hon fick ändå komma in i stallet och mysa lite med rosa flufftäcket medan jag mockade lösdriften.

IMG_5891 2Lite kul att det hänger med än, det fula rosa täcket 😉 Men det är ju faktiskt vårt segertäcke från när vi vann metersklassen på hemmaklubbens lokala tävling, 2008.

I alla fall. När jag mockat klart gav vi oss ut i snöovädret jag och Alice och vi provade ”Axels stig” som vi hållit oss borta från ett tag då de har avverkat skogen där så jag var osäker på om det fanns någon stig kvar. Det gjorde det bitvis inte, men där var det i stället traktorväg numera så det gick prima att ta sig fram. Väldigt, väldigt blött alldeles i början av stigen bara.

Strax innan kyrkan blev vi omkörda av Axel som precis kom hem från jobbet och jag hämtade posten från Alices rygg och lämnade över den till Axel innan han gick in i huset, i riktig ponnyexpress-anda! Sen fick Alice regntäcke på sig och komma ut i hagen igen till de andra filurerna som fortfarande stod inne och gottade sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.