Första spadtaget

Nåja, riktigt så nära är vi väl inte men vi har nu i alla fall börjat lite lite smått att planera för vår ridbana! Jag har räknat lite på det och ja, det blir ju inte gratis, men det ska nog ändå gå att få ihop.

Här har jag räknat på en paddock med storleken 22x42m, jag hade gärna haft den lite längre men priset drar ju gärna iväg så just nu lutar det åt denna storleken i alla fall.

MATERIAL Ton Pris
Makadam till gravar (11/16)

4

4000

Bärlager 0/32

79,0

22674

Stenmjöl 0/2

31,9

7842

Stenmjöl 0/4

63,8

30635

Summa

65150

DRÄNERING Pris
Dräneringsrör

4773

Duk till gravar

1332

Dagvattenbrunn

2000

STAKET Antal Pris
Stolp

24

948

Slanor (45x95x540)

23,7

261

SUMMA

74464

Materialet är uträknat från http://www.snabbgrus.se, väldigt bra sida där man enkelt kan ange var man bor så får man priserna inkl. frakt! Till oss levererar dem från Alingsåskrossen bland annat, så det är ju inte jättelångt. Sen är det ju inte säkert att priserna är exakta, men cirka i alla fall. Vi har nog även lite duk kvar, lite stolp och även en slags dagvattenbrunn så de kostnaderna kanske kan minska.

Det tillkommer även gräv-timmar för dräneringsdiken bland annat, vi har kontaktat -Martin (som grävde diket hos oss i somras) och frågat om han vill gräva lite mer! Sen får vi vänta lite så det torkar upp innan vi vågar släppa ut 13-tons-lastbilar i hagen… Hehe. Sen tillkommer ju belysning, men det är ju akutellt först till hösten så det måste vi inte fixa samtidigt. Bra att sprida ut kostnaderna lite!

Spännande i alla fall!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.