Dressyrträning

Kaprifol har trimmats av Åsa igen!

Lika roligt som tidigare gånger att se Kaprifol bli riden av Åsa! De fortsätter att jobba med skänkelvikningar i skritt och trav, nedsittningen i traven och galoppjobb. Vänster galopp har utvecklats fint åt rätt håll och Åsa kunde nu öka svårighetsgraden lite och leka lite mer med tempoväxlingar och samlingen i galoppen. Till högervarvet hann Kaprifol bli lite för trött tror jag och orkade inte riktigt hålla ihop sig lika bra, men även där såg hon fin ut. Svetten lackade på både häst och ryttare, men så var det rätt varmt och lite kvavt inne i ridhuset också.

Jag hade inte med mig kameran denna gång, men bjuder på några kassa printar från lite filmsnuttar från mobilen i alla fall 🙂

Jag tror att jag kommer boka in en träning till om ca två veckor, men sen blir det lite träningsuppehåll då jag känner att jag inte kommer kunna hålla igång Kaprifol riktigt lika bra en tid framöver. Diana hjälper mig någon-några dagar i veckan, men det känns ändå som att det är lite ”bortkastat” och lite taskigt mot Kaprifol att låta henne tränas hårt en gång varannan vecka, och sen gå lite på halvfart där i mellan. Det skadar inte att hon får en lite lugnare period nu med mestadels lugna uteritter heller, hon har ändå tränats relativt intensivt ett tag nu och arbetat lite annorlunda mot vad hon gjort tidigare. Så får vi se sen hur snart jag kan vara igång och rida lite mer ordentligt igen, det återstår att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s