Guldglans

Vilken avslutning på en härlig dag och en fantastisk EM-vecka! Peder Fredricson lade beslag på förstaplatsen redan dag ett och höll den ända in i mål tillsammans med sin fantastiska bruna lilla häst. Fem krävande hopprundor och det var endast i sista rundan som en bom föll plus ett litet tidsfel, i övrigt ett klockrent mästerskap. Och trots sina fem fel i sista rundan hamnade han alltså överst på prispallen.

IMG_8070

Jag stannade kvar till prisutdelningen och det var en himla härlig stämning inne på Ullevi. Lila mattan rullades ut, musiken skrålade, publiken gav stående ovationer och självaste Drottning Silvia delade ut medaljerna.

IMG_8071

Solen kom och gick lite under eftermiddagen men strålade så tjusigt så under prisutdelningen när medaljerna delades ut. Silvret gick till Holland, bronset till Irland. Vilket mästerskap! Och sicka medaljer till Sverige! Lagbrons i distansritt (i Belgien), Lagbrons i fälttävlan (i Polen), individuellt brons och  silver till paradressyrryttaren Louise Etzner-Jakobsson, Lagbrons i dressyren, lagsilver i hoppningen och så kom den bästa avslutningen idag då: Guldet till Peder i den avslutande hoppningen! Heja ridsporten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.