Hoppning!

Det är väldigt lyxigt att ha Axel hemma såhär på en vanlig veckodag, inte bara för att vi får gjort lite jobb på gården under de ljusa timmarna, eller för att jag har sällskap utan även för att jag kan rida ”som vanligt” medan det är ljust. Idag har jag hoppat! Och Axel kom ut med Loke i sele lagom tills det var dags att börja hoppa. Jag fick då lite bilder utan att Axel behövde bära fram alla hinder eller vänta medan jag gjorde i ordning hästen och värmde upp. Lyx för oss båda! (Förutom att jag fick bära alla hinderstöd och bommar själv då, men det var bra uppvärmning för mig och mina hinder är väldigt lätta faktiskt!)

Fyra hinder blev det och det blev inte direkt någon övning utan jag ville bara hoppa lite för att få in lite känsla och se hur vi låg till liksom.

Ett enkelt kryss på ena långsidan:

IMG_5554

Med sexton meter fram till ett rött räcke med lite ”titt” i:

IMG_5558

På diagonalen sockerbitar med grind:

IMG_5582

Och en oxer på andra långsidan:

IMG_5589

Kaprifol kändes väldigt fin och heja vilken bjudning hon har på hinder nuförtiden! Så lycklig för det men vi behöver ”rida ihop oss” lite mer innan jag får lite bättre koll på avståndsbedömningen igen helt klart. Det gladde mig också att hon inte tittade på nåt, vare sig grinden eller sockerbitshindret utan hon hoppade allt med glädje.

Nästa gång ska jag bygga upp en mer ordentlig övning så vi kan nöta lite och inte bara leka som vi gjorde idag. Jag behöver som sagt få in lite känsla för avstånd och även få upp styrkan i rygg och mage. Nu har det även gått såpass lång tid efter förlossningen så jag ”får” börja träna magen igen lite ordentligt och det skulle väl inte skada att lägga lite tid på sådan träning om dagarna, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.