Uteritten

Vid tio i förmiddags träffades jag och Rebecka i stallet för veckans uteritt. Vi gjorde i ordning hästarna och skrittade i väg mot Backvägen i hopp om en repris av förra veckans härliga runda. När vi svängt av asfalten och kommit in i skogen möttes vi dock av en skällande pejlhund och insåg att det var jakt på gång. Några tiotal meter senare stötte vi på en jägare och efter lite prat fick vi veta att de jagade räv. Vi sa att vi kunde vända och rida en annan väg men det var inga problem att vi red vidare så då gjorde vi det. Hästarna var lite på tå första biten efter att vi mött hunden och vi träffade på ytterligare två jägare och tre parkerade bilar (oklart vad som var läskigast) så vi höll oss till skritt och trav idag.Kaprifol var pigg och glad och slappnade av ganska snart ändå tycker jag, och jag kunde jobba henne helt ok i traven. Inte ett dugg trött blev hon av rundan heller (6km) trots att det ändå blev en del trav i snön. Härligt!Jag hade broddade boots i fram idag. I skogen klarar hon sig fint barfota men på asfalten är det bitvis ganska isigt så där var det skönt att ha dem på för säkerhets skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.