Söndagspyssel

Åh vad dessa lediga och soliga somriga dagar är härliga! Vi har fått gjort en del idag också, trots att mamma rullade hemåt efter frukost. Vi började med att så färdigt i grönsakslandet och medan Axel gjorde det hann jag rensa lite mer ogräs. Det är en lite ”ö” av ogräs kvar i landet nu, och det värsta såklart, men snart är det färdigt! (Och dags att börja om, hehe).

Uppgift nummer två för dagen var att sätta upp hängrännorna vid stallet igen, de åkte ju med snön ner och blev lite tillböjda i farten. Innan vi kunde hänga upp rännorna igen fick vi därför ta ner hållarna, böja rätt dem och sen sätta upp dem igen innan rännorna åkte upp. Det gick dock smidigare än jag tänkt så det var klart lagom till dagens fikagäster. Susanna, som hade sin häst i stallet förra året, kom förbi med sin son bland annat och de ville såklart kika på lammen och få lite hästhår på kläderna. Skoj att träffas igen i alla fall 🙂

31531648_995795170572632_2048501466624163840_n

Loke hjälpte även till att fortsätta ”barnsäkra” Kaprifol, och det gick bra!

IMG_1061

När de åkt jobbade jag och Axel vidare, nu med veden som legat på traktorkärran sen vi röjde efter asken i hagen. En del av veden är klar för stapling och en del behöver klyvas, vi hann inte allt idag men kanske hälften?

Det vackra vädret ska fortsätta ett par dagar så vi ska se till att tömma resten snarast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.