Sommaren är här

Under veckan som gått har jag skrittat fram Kaprifol lite runt gården och fram och tillbaka på skogsvägen vid stallet för att se lite hur Queen känner inför att bli lämnad ensam. De första gångerna tyckte hon att det var lite otrevligt och vandrade lite och gnäggade efter oss men inte mycket mer än så. Igår provade jag därför att rida iväg helt och hållet och lämna Axel kvar på gården med ett vakande öga på Q och hon kunde nog inte brytt sig mindre faktiskt, skönt! Nu är det ju bara fem dagar kvar innan det kommer nya hästar till gården, men det kan ju hända att hon kan råka bli ensam fler gånger.

Jag såg fram emot en härlig lugn liten runda på grusvägarna i kvällssolen men hann inte rida många hundra meter innan jag insåg att lugnt skulle det nog inte bli. Sommaren är här, gräset är grönt och KOSSORNA är utsläppta. Stackars Kaprifol, hehe. Vid den första flocken (som gick där vi sällan ser dem alls faktiskt) grävde hon ner framhovarna i backen, alternativt hoppade fram ömsom bak och så bajsade hon också så jag fick ändå hoppa av och sparka ner det i diket. Jag ledde henne därför, i passage, förbi kossorna som med skräckblandad förtjusning skuttade bredvid i hagen.

Jag hoppade upp och red vidare, kanske 300m innan nästa kohage kom fram. Den här hagen gick dock inte ända fram till vägen så vi tog oss förbi utan några större missöden. Mer än FNORK, sidvärts och giraffhals. Nere vid kvarnen (ja vi hade inte kommit längre än så) stod det en hel hög med svartvita kossor i svängen och på motsatta sida stod det PLASTPÅSAR MED SKRÄP. Kaprifol visste inte vilken sida hon skulle gå på, helst ingen alls. Jag insåg att vi kunde bli ståendes där en stund så jag hoppade av och ledde henne förbi helt enkelt. Här är en lite illustration på ko-tätheten på rundan, allt inom loppet av en kilometer.

Skärmavbild 2018-05-20 kl. 21.00.39

Resten av rundan avlöpte utan fler kossor (några ofarliga får bara) och förhoppningsvis kommer det inte som en lika stor överraskning för lilla bruna hästen nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.