Kvällsridning

Igår blev det lite kvällsdressyr på schemat! Vi skrittade fram en bit på asfalten, skönt att inte rida fler varv än nödvändigt i den dammiga paddocken.

IMG_3798

Kaprifol var fin och lagom pigg och rätt mjuk redan från början faktiskt. Jag håller på att få lite bättre känsla i vänstervarvet igen, men jag får vara noga med att ställa henne ”hela tiden” annars åker snart baken ut och bogen in och då är det svårt att behålla takten och balansen åt rätt riktning. I högervarvet är allt lättare, men där får jag i stället se till så hon inte blir för ställd åt höger utan jobba lite med rakriktningen i stället.

IMG_3797

På skoj testade jag att rida ett dressyrprogram i slutet av passet, jag kan inte riktigt nåt program helt utantill just nu men jag vet ju på ett ungefär vilka delar som är med så det blev nog nästan rätt i alla fall. Det dök upp en heeeel del grejer jag behöver träna mer på, helt klart. Bara såna saker att vissa grejer ska ske på en viss plats är ju lite knepigt ibland, och jag behöver bli bättre på att utnyttja hörnen och vägarna på ridbanan för att behålla formen och för att få mer tid att förbereda. Halterna gjorde vi faktiskt bra, det har varit ett av våra ”problem” tidigare men det har vi kommit över. Igångsättning i trav lite segare dock. Sen är det ju det här med att sitta ner i traven mer än ett varv på volten i taget, ah! Får sätta alarm på mobilen och göra situps två gånger om dan tror jag… Nåja övning ger väl färdighet hoppas jag.

IMG_3794

Kul att vi är på gång igen i alla fall och roligt att hon känns så fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.