Grus grus

Axel och Loke hade en ganska fullbokad dag igår. Under förmiddagen var de nere vid sjön tillsammans med ett par andra ”bybor och bybarn” och plaskade i vattnet och fikade. Loke hade inte varit blyg utan provat att både klappa på och smaka lite på en av sina blivande klasskamrater.. Det är väl nu våra föräldra-skills börjar sättas på prov när det börjar bli dags att uppfostra ungen och inte bara livnära honom… Kan bli spännande! De hade haft skoj i alla fall.

Vid tvåtiden kom ett dumperlass med grus till vägen ut till gärdet. Om ni minns dumpade vi vår stenhög på vägen för att hindra den från att försvinna ner i leran och då såg det ut så här:

35861407_10216746099392833_779950126624931840_n

Man ser inte så noga, men det var ju rätt stora stenar och ganska ojämnt så vi beställde ett lass grus som skulle jämna till det lite, så nu ser det ut så här:

grus

Idag kommer Martin tillbaka och ska dra ut gruset ytterligare med sin grävare samt köra över det några gånger med larvfötterna så det blir lite tillplattat. Blir nog kanon! Martin har även med sin bobcat och ska få tömma halmbädden i fårhuset åt oss. Vi har inte ens provat att göra det för hand utan kom fram till att det är roligare att låta Martin göra det, hehe.

På tal om fåren så fick de en ny hage igår också, Loke var med som fårvallare. De fick en ny ruta i en av hästarnas ”toaletter” i ena sommarhagen, låter ju äckligt men fåren är väldigt nöjda.

får

Nu är det fredag! Planen för helgen i stora drag är att börja bygga på den riktiga hönsgården och på söndag kommer nya hästen, eller ponnyn faktiskt, flytta in.

4 tankar på “Grus grus

 1. Hej!

  Jag hittade denna sidan när jag sökte på ligghall 😄 Jag ska göra en liknande ligghall som du har och undrar vilka mått det är på den?

  Mvh
  Emma

  • Hej! Den är 38.5kvm, ca 3.5*11m om jag minns rätt. Det finns ju bestämmelser för hur stora de måste vara för ett visst antal hästar av en viss mankhöjd på jordbruksverkets hemsida, men det har du säkert koll på 🙂

   • Tack för svar 🙂 Ja, det har jag koll på men har så svårt att uppskatta hur stort det blir. vi är inte hästägare ännu men ska ha en A-ponny och en ponny/häst mellan 145-155 cm. Vår blir 24 kvm, det ska nog räcka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.