Onsdag

Ojojoj, inget inlägg alls igår! Så ni måste undra vad vi har för oss! Ja inte mycket, därav tystnaden, hehe. Skruven tog slut häromdagen så vi har inte kunnat fortsätta på byggandet av räcket på loftet, men det ska väl inhandlas här när som helst så vi kan köra vidare. I går kväll började vi därför lite smått på nästa projekt, nämligen att jag ska få ett skåp inne i sadelkammaren. Skåpet ska stå där tränshängarna hängde så de är flyttade till en annan vägg. Jag tog ingen bild dock så det får jag visa en annan dag.

Vi hade även besök av grävfirman några hundra meter bort och pratade om vårt avlopp som delvis inte är godkänt längre. I år måste vi skicka in en ansökan om hur vi planerar att åtgärda det hela och sen måste vi börja bygga/anlägga inom två år. Besöket ledde till en plan och en ansökan som skickades in, vilket ju är bra. I dagsläget ser vårt avlopp ut som så att toalettvattnet går ner till en sluten tank i källaren och allt gråvatten (dusch, handfat, badkar, tvätt) går ut i en tvåkammarbrunn i hagen utanför. Själva toa-lösningen är ju godkänd men det är inte den andra, dels för att brunnen är trasig/har tjänat klart sitt syfte för många år sen. Så där måste vi byta ut brunnen + göra infiltration och då är det lika bra att sätta ner en trekammarbrunn och dra ut även toalettledningarna till infiltrationen så kan vi ta bort tanken i källaren. Kalaset kommer landa på ca 80 000 kr vilket ju är tråkiga pengar men eftersom vår slutna tank byts ut kommer vi minska månadskostnaderna så om ca 20 år har vi sparat in de pengarna. Och vi planerar ju att bo kvar här längre än så 🙂 Det är dock inga pengar vi har att lägga på detta precis just nu, men nu är ansökan inskickad och ska väl bli godkänd hoppas vi så kan vi spara ihop lite pengar och fixa avloppet nästa eller nästnästa år.

Jag hade ingen passande bild för ”avlopp” så det blir en bild på Kaprifol i stället, hehe. Hon vilade igår och idag ska jag rida lite på banan tänkte jag, ”trimma” lite inför tömkörningsträning på lördag!

IMG_8127

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.