Gnistrande

Nu är det allt lite kyligt! När vi åkte hem från Enbergs i söndags kväll funderade jag lite på hur utbudet på vinterkläder i Lokes storlek såg ut hemma bland arvegodset, hans jacka börjar dessutom bli lite liten så det var dags att kika lite efter en större. Och jag behövde såklart inte bli besviken, i nästa storlekslåda fanns det både jacka och overall. Jackan är nog lite stor kanske men overallen passade riktigt bra. Han fick inviga den under dagen igår och Axel rapporterade med bild.

Hur söt!

När jag kom hem från jobbet möttes jag i garaget av mina båda fina pojkar, de matchade nästan också i sina overaller.

Efter Lokes läggdags gick jag ut till stallet och Kaprifol för lite ridning. Ridbanan har klarat kylan bra och var ridbar trots ca 7 minusgrader, jag och Kaprifol höll oss dock till skogen. Snön gnistrade vackert i pannlampans sken och det var bara det dova ljudet av hovar mot snötäckt gräs som hördes.

Det var en mysig ridtur och Kaprifol var på väldigt bra humör. Pinnade glatt på och travade med stora och luftiga steg, det blev lite galopp på en gräsväg och över gärdet också, där det låg lite snö. Det är fascinerande hur mycket ljusare det kan kännas så fort det kommer lite snö på backen, månen gjorde sitt också just denna kvällen.

Efteråt fick hon lite gott att äta ur fårens före detta mineralbalja medan jag ryktade henne lite mindre dammig, och sen fick hon gå ut i hagen igen.

Jag nattade fåren innan jag gick in också, de låg och hade det ganska gott inne i sitt lilla hus, men tackade inte nej till lite påfyllning av sitt hö och lite kli på kinden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.